fogyókúra

„A kezdeti fogyás után megállt a súlyom, feladom!”

„Elakadtam, mert … nem tudok tovább éhezni.”

Kik esnek ebbe a csapdába? Akik azt várják, hogy az évek alatt felszedett kilók, pár hét alatt távoznak.

A legjobb fogyasztó szerek….

A magam részéről nem hiszek a fogyasztó tablettákban, és étrend kiegészítőkben. Természetesen a fogyás terén, amúgy szerintem is van rengeteg olyan anyag, melyhez nem jutunk hozzá a táplálkozás során, és kénytelenek vagyunk ezeket tabletták formájában elfogyasztani.

Nyolc tipp a sikeres fogyásért – avagy a fogyás lelki háttere

  1. Ne foglalkozz azokkal, akik megpróbálnak lebeszélni a fogyásról! Általában mindig akad valaki, aki elmondja, hogy „Te úgy vagy jó, ahogy vagy!” A kérdés mindig az, hogy TE MIKOR ÉRZED JÓL MAGAD? Mindig azzal foglalkozz, ami SZERINTED A LEGJOBB NEKED, ők lehetnek kövérek, ha nekik úgy jó!

Alkatra szabott fogyókúra – avagy amilyen a tested olyan a mozgást válassz

Alapvetően a súlyproblémával küzdő nők közül két típust különböztetünk meg, az alma és a körte alkatúakat. A másik két alkatnál általában nem a zsírlerakódások, hanem inkább a kötőszövet lazasága, a narancsbőr és a növési csíkok kialakulása jelent problémát. Most a két plusz kilókkal küzdő alkatról szeretnék írni, hogy nekik milyen mozgásformákra és életmód változtatásokra lenne szükségük.

Mitől fogy a Skorpió jegy szülötte?

A Skorpió a végletek embere, és ez megmutatkozik a fogyókúrájában is. A Skorpió jegy szülöttei nem szeretnek kifejezetten diétázni, de ha egyszer belevágnak valamilyen kúrába, akkor azt meggyőződéssel és rendkívüli kitartással szokták végigcsinálni. A Skorpió mindenben szereti az értelmet megtalálni, vagy legalábbis a társakat hozzá, amikor valamilyen új diéta tűnik fel a láthatáron a legkorábban Skorpió ismerőseim próbálják ki.

A karcsú derék recepje

Tisztán gondolom, hogy a megfelelően karcsú derék előfeltétele a megfelelő emésztés. Nem lehet egy has lapos és feszes, ha mögötte a belek tele vannak lerakódásokkal! A fogyásnál mindenki csak azért eszik kevesebbet, vagy könnyebbet, hogy leadjon a kötőszövetéből pár kilót, de arra soha nem gondol, hogy ha megkönnyíti testének az emésztést a minden napokban, akkor az a pár kiló fel sem megy, hiszen gyakran az nem is zsír, csak salakanyag a bélben.

GI diéta

A GI diéta nagyon hasonlít a szétválasztó diétákhoz, azzal a különbséggel, hogy itt egy étkezésen belül kell a különféle élelmiszerek szétválasztását megtenni. Lényeges a fehérjedús (pl.: hús, tej, joghurt stb.) szétválasztása a szénhidrátoktól (pl.: kenyér, krumpli, cukor stb.).

Az alkohol hizlal, válasszak inkább csokit?

A fogyókúrák során mindig a szénhidrátok káros szerepéről esik szó, meg a zsírok kerülésének fontosságáról, az alkohol általában háttérbe szorul. A kutatások kimutatták azonban, hogy az egy felesben ugyanannyi kalória van, mint egy fél tábla csokoládéban, egy pohár pezsgő 95 kalóriát tartalmaz, és egy pohár bor egy szelet tortával ér fel.

Lelki egyensúlyunk és testünk súlya – van összefüggés?

Van úgy, hogy a bánat, a sok munka, a stressz hizlal, de tényleg a bánat, vagy a rohanó élet az ami hizlal?

Elakadtam a fogyókúrámban, mert nem bírom ki nasi nélkül.

Akkor valami hiányzik!

Általában az édességet valami pótlására, lelki egyensúlyunk helyreállítására használjuk, és miután elfogyasztottuk, iszonyat bűntudat fog el, hogy már megint ennyi kalóriát feleslegesen megettünk.