karcsúság

Rágjuk magunkat egészségesre, karcsúra és fittre!

„Van egy egyszerű és megbízható módja annak, miképp lehetünk egészségesek és életerősek, s ráadásul hogyan érhetjük el rövid idő alatt ideális testsúlyunkat. Ehhez nem szükséges semmiféle fogyókúrát tartanunk, bármit ehetünk, amit szeretnénk tetszés szerinti mennyiségen anélkül, hogy ettől rossz lenne a lelkiismeretünk és bűntudatot kellene érezünk. A fogyókúra bármilyen formája egyébként nem más, mint a hízáshoz vezető út a fogyás ürügyén.

Az egészséges táplálkozás három szintje

Kurt Tepperwein szerint az egészséges táplálkozás három szinten érhető el:

1. "a helyes fizikai táplálék: ne együnk soha többet helytelen időpontban, helytelen tudatban a helytelen táplálékokat, és ne együnk kapkodva

2. A helyes pszichikai táplálék: mindenekelőtt semmi stressz, ne dühöngjünk, ne legyünk haragosak, ne hergeljük magunkat, hanem oldjuk fel félelmeinket és bűntudatunkat, derűsen és nyugodtan éljük életünket

Lássuk a keringő fogyókúrás tévhiteket!

Heti egy edzés elég a bombaalakhoz?

„Bármennyit ehetsz, ihatsz és heti egy edzés is elég a csodás alakhoz...”olvastam egy weblapon.  Izmainknak folyamatos terhelésre van szükségük ahhoz, hogy feszesek maradjunk, ebből következik, hogy heti egy edzés kevés lesz a karcsúsághoz. A tónusosabb, keményebb izmok és a formás alak kulcsa a gondosan válogatott étrend és heti 3-4 alkalomnyi intenzív, izzasztó edzés, mely legalább 30 percig tart.

Fogyás személyre szabott böjttel

A böjtöt nem feltétlenül a teljes lemondásnak kell felfognunk, böjt az is, amikor csak egy túrórudit eszem kettő helyett. Na jó, most egy páran abbahagyták az olvasást, akik igazi böjt pártiak. Kedvelem Őket, és magam is szoktam keményen megvonni dolgokat, de itt most egy bevezető, lágy diétáról  lesz szó, amit azoknak javaslok, akik még kezdők az egészség és fogyás utcájában.

Fogyás Vércsoport diétával

 

"A túlsúly őseink számára ismeretlen volt..”

dr. Peter J. D'Adamo

A vércsoport diéta és a fogyás, vagy eredeti karcsúságunk előcsalogatása

Adamo doktor betegei gyógyítását különböző diétákkal egészítette ki és azt tapasztalta, hogy ugyanarra a diétára az emberek különbözőképpen reagálnak. Ennek okát kutatva jött rá arra, hogy alapvetően a különböző vércsoportok képezik az egyes étrendi diétákra adott eltérő reakciók alapját.