8 tipp a sikeres fogyásért

  1. Ne foglalkozz azokkal, akik megpróbálnak lebeszélni a fogyásról. Általában mindig akad valaki, a családban, aki elmondja, hogy „Te úgy vagy jó, ahogy vagy!” A kérdés mindig az, hogy TE MIKOR ÉRZED JÓL MAGAD a BŐRÖDBEN? Mindig azzal foglalkozz, ami SZERINTED A LEGJOBB NEKED!
  2. Ne hasonlítsd magadat másokhoz! Mindenki másmilyen, ami azt is jelenti, hogy mindenkinek másmilyen módszerrel sikerül majd lefogynia. Továbbá mindenkinek másmilyen tempóban és módon fog fogyni. Mindig a célt tartsd szem előtt, és ne félj módszert váltani, ha valamiről azt érzed, hogy nem Neked való!
  3. A nők nem férfiak! A férfiak sokkal gyorsabban képesek lefogyni, mint a nők.
  4. Ne legyél a Csodapirulák áldozata! Csodapirula nem létezik, csak kemény munka van! Kérdezd meg akármelyik csinos barátnődet! Olvasd figyelmesen el a csodaszereket hirdető oldalak apró betűit is. Az összes termék fogyasztása mellé odaírták, hogy maximum mennyi kalóriát lehet hozzá fogyasztani naponta!
  5. A vitaminok jók és kellenek a fogyáshoz és az egészséged megőrzéséhez! Nagyon fontos, hogy amit választasz, az mindig tisztán növényi legyen és ne tartalmazzon egyéb kiegészítőket! 
  6. Határozd meg az ideális testsúlyodat! Figyel oda azért a testalkatodra és a genetikailag öröklött tulajdonságaidra is! 
  7. Ha úgy döntesz, hogy rendszeresen méred a súlyodat néhány tényt fogadj el. A súlyt nagyban befolyásolja a test vízháztartása, ami összefügg a hormonális egyensúllyal is, a hormonokra pedig kihatnak az érzelmek, tehát az egész környezeted véleménye, és minden egyéb érzelmi körülmény is. Ezrét ne lepődj meg, ha a ciklus előtt vagy egy rossz hangulatú nap után többet mutat a mérleg.
  8. Gondold át ételed díszítő elemeit, mielőtt elkészíted azt. Tény, hogy a szendvics sokkal finomabb majonézzel, de biztosan nélkülözhetetlen? (Tudod mennyi plussz mozgást igényel egy kanál majonéz?)