Alkatra szabott fogyókúra – avagy amilyen a tested olyan a mozgást válassz

Alapvetően a súlyproblémával küzdő nők közül két típust különböztetünk meg, az alma és a körte alkatúakat. A másik két alkatnál általában nem a zsírlerakódások, hanem inkább a kötőszövet lazasága, a narancsbőr és a növési csíkok kialakulása jelent problémát. Most a két plusz kilókkal küzdő alkatról szeretnék írni, hogy nekik milyen mozgásformákra és életmód változtatásokra lenne szükségük.

Az alma forma arról árulkodik, hogy az illetőnek nagyon renyhe az emésztése, ezért a belek körmérete az átlagosnál nagyobb, és összességében az összes súlyfelesleg a test közepén, a hason helyezkedik el. Az alma alakúaknak jellemzően vékony a lába, és kis méretű a csípője, egyedül a hasuk nagy. Náluk tehát az emésztés javítása és a belek tornáztatása a legfontosabb mérföldkő a karcsú derékhoz vezető úton. Számukra nagyon jó gondolat a has-masszázs, melyet lehet kézzel vagy géppel is végeztetni (Hypoxi). Az emésztés javításában gondos szerepet kell adni a szétválasztó diéta alapjainak, és a belek tisztításának, illetve a bélflóra pótlásának. Amennyiben az alma alkatú képes figyelni arra, hogy könnyű ételeket fogyasszon, és rendszeresen tisztítja beleit, könnyedén karcsún tarthatja testét.

A körte forma egy egészséges hízási forma, bár a lerakódásokkal sokkal nehezebb elbánni, mint az alma formájúaknál. A körte alkatúaknak szinte csak kötőszöveti lerakódásai vannak ezért náluk egyedül célravezető eljárások a kötőszövetet tornáztató, annak vérellátását javító gyakorlatok illetve kezelések. A kötőszövetet a nagy almplitudójú vibratréner, az infraszauna és a vákuumos, vákuummasszázson alapuló gépek, mint a Hypoxi, tornáztatja. A körte alkatúaknál a normál nyomáson végzett tornák egyáltalán nem segítik a fogyást, hiszen ezen tornák minden körülmények között hűtik a bőrt, és nem szállítják el a lerakódásokat a kötőszövet semelyik rétegéből. Számukra az étkezésben a könnyen emészthető, és a lehető legkevesebb ízfokozóval, állományjavítóval stb. készített élelmiszerek a keresendőek. A körte formájúak állandóan melegen kell tartani lábukat, csípőjüket, hogy ezzel ne indukálják a lerakódások képződését. Minél kevesebb mű dolgot egyél, és minél több vizet igyál, akkor ritkábban kell majd igénybe venned a szalonok szolgáltatásait.