Az alkohol hizlal, válasszak inkább csokit?

A fogyókúrák során mindig a szénhidrátok káros szerepéről esik szó, meg a zsírok kerülésének fontosságáról, az alkohol általában háttérbe szorul. A kutatások kimutatták azonban, hogy az egy felesben ugyanannyi kalória van, mint egy fél tábla csokoládéban, egy pohár pezsgő 95 kalóriát tartalmaz, és egy pohár bor egy szelet tortával ér fel.

Mialatt önmagában is nagyon sok kalóriát tartalmaz az italunk, még étvágynövelőként is funkcionál, ami nagyon rossz hatással van a fogyás eredményességére nézve. (miért az aperitif szokása?)

Miért hizlal az alkohol?

Az alkohol hirtelen megnöveli a vércukorszintet ezzel, erőteljes inzulin termelésre serkenti a testet. A sok inzulin hamar elbomlik, és helyében ott marad az éhség. Ezután még többet eszik az alkohol fogyasztója, mint ha nem itta volna meg italát.

Ha fogyókúra, akkor semmi alkohol?

Egyetlen kivétel van az alkohol családban, akit heti párszor még a legkeményebb diétákban is megtűrnek, ő a vörösbor. A vörösborban található rezveratrol gátolja a zsír tárolását, és a zsírsejtek érésére is negatívan hat.

Végeredményben, amikor fogyókúránk során alkohol fogyasztására kerül a sor, egy pohár vörösbor még nem akkora bűn, mint egy édes, cukros koktél.