Az Indigo és a telomérok, az örök fiatalság forrása?!

"Az emberi test önmagát folyamatosan gyógyítani és megújítani képes szervezet, amely életerejét az elfogyasztott élelemből nyeri ki.Az élő vagy nyers ételek képesek mindennel ellátni a testet, ami az egészséghez és a megfelelő életerőhöz szükséges."

B.R. Clement

Nem olyan régen egy nagyon érdekes cikk került a kezembe, melyet szeretnék Olvasóimmal megosztani. Az írás egy új felfedezésről számolt be, mely szerint, ha megóvjuk DNS láncainkat a lefűződéstől, akkor testünk nem öregszik, hiszen folyamatosan képes lesz az elhasználódott sejtek helyébe új sejteket gyártani.

Nagyon felvidított a hír, hogy ezt a felfedezést Nobel-díjjal is jutalmazták, hiszen akkor valószínűleg egy nagyon helytálló és fontos dologról van szó. Boldogságom pedig végleg kiteljesedett, mikor megtaláltam Indigo gépemben a telomér helyreállító rezgésterápiát. Ez azt jelenti, hogy Indigo gépem nagyon fejlett rezgésmintázatot birtokol, és oszt meg a kezelések során az emberekkel, hiszen ezt a felfedezést is tartalmazza, melyről a magyarul csak mostanában kezdtek el cikkezni.

Beszéljünk a DNS-ről és a telomérokról kicsit közérthetően. Sejtjeink mindegyike tartalmazza DNS láncolatunkat, és minden képződött sejtünk is ugyanazt a mintázatot mutatja, ez adja személyes megjelenésünket. Minden egyes új sejt keletkezésekor a DNS is osztódik, és a végét védelmező, az osztódást elősegítő telomér kopik. A telomér olyan, mint a cipőfűző végén a műanyag, védi a fűzőt a roncsolódástól, és segít használni (befűzni) azt. A telomér a DNS védelmezője és osztódásának eszköze.

Amikor már nagyon sokat osztódott a DNS, a telomér teljesen lekopik róla, és hagyja, hogy a láncolat lefűződjön. Ilyenkor az újabb osztódás során az új sejt már csak a DNS egy részét tartalmazza, nem az egészét, és így már csak részben hasonlít elődjére, ez a öregedés folyamata!

Mit lehet tenni??

Nehéz teljesen tiszta és egyértelmű választ adni, hiszen, ha megtalálták volna a kutatók  a tökéletes megoldást az öregedésre, akkor a piacon kapható krémek és étrend kiegészítők nagy részét a kukába lehetne dobni.

Nyilván a témában nagyon sok kutatás van, de egy valamit laikusként is meg lehet figyelni! Amikor öregedést gátló termékeket reklámoznak, feltűnően sokszor szerepel az antioxidáns szó a szövegben! Mindenhová növényekből kivont anyagokat tesznek, melyek szabadgyök megkötő erejét hirdetik.

A tanulság tehát a nyers táplálkozásban rejlik, sok nyers, színes étel, így sok szabadgyököt tudunk megkötni, melyek zavarják a tökéletes osztódást! Emellett természetesen a telomérjeink állapotát is javíthatjuk kicsit, Astragalus gyökér fogyasztásával.

Nyilván valami egészen átütőt vártál, kedves Olvasóm, pedig a válasz az élet folyamában, mindig nagyon egyszerű és az asztalodon hever. Az egészség és a szépség nem nagy trükk, csak sok odafigyelést igényel!

Álljon itt egy kedves férfi ismerősöm mondata bizonyítékul a fentiekre:

„Nincs ronda nő, csak ápolatlan!”