Az ősz ajándéka

Szőlő

A szőlő az egyik legjobb immunerősítőnk. Rengeteg vas található benne, így vérszegénység esetén a szederrel együtt igazi csodaszer. Magas rosttartalma erős béltisztító hatású, ezáltal kilóban fogyhatunk vele! Emellett regenerálja a májat és tisztítja a vért, szépíti, és feszesíti bőrünket!

Nem csoda, hogy a gyümölcskúrák egyik kedvence, hiszen valóban eredményesen tisztítja a szervezetet. A szőlőt sokáig tiltólistára tették a különböző diétákban. Cukortartalma valóban magas, ám a benne levő szőlőcukor sportolóknak jó energiaforrás, és nekünk sem akkora vétek néha egy kis szőlő. Soha ne gyümölcssaláta egyik elemeként fogyasszuk, mint minden más gyümölcsöt, a szőlőt is magában, fél órával minden más étkezéstől elkülönülten kell enni!

Szőlőkúrával pedig pár nap alatt több kilótól megszabadulhatunk. Ilyenkor csak szőlőt ehetsz, és vizet ihatsz hozzá, esetleg gyógyteával kiegészítve. A szőlő kúrád két napnál soha ne legyen egyszerre hosszabb, és figyelj a böjt törésekre. A kúrát megelőző és követő napon hús mentes diéta tartandó!

A piros szőlőt még jobban ajánlom, hiszen a benne található flavonidok miatt védi a szívet és az érrendszert. Magját se köpködjük ki, hiszen a szőlőmag olaja őrzi szemünk egészségét, jól rágjuk szét.