Bak jegyűek fogyókúrája

A Bak szülöttei nem ínyencek, számukra lelki és létfenntartás okai vannak az étkezésnek. Akkor esznek, ha éhesek, és akkor, ha bánatuk van. A Bakok között megtalálhatóak nagyon vékony, és nagyon elhízott egyének, is, hiszen az egyik tényleg csak azért eszik, hogy ne legyen éhes, figyel egészségére, figyel arra, hogy mivel táplálja testét. A másik típusba tartoznak azok, akik az élethelyzetekben adódó nehézségeket úgy próbálják leküzdeni, hogy esznek valamit, és mivel nem ínyencek, ezért a legolcsóbbat és a legnagyobbat fogják választani, ami természetesen és valószínűleg tele van állomány javítóval, melytől a Bak jegyű állománya is tetemesre növekszik.

A Bakoknak egyszerű diétára van szükségük, világos vonalakkal és határokkal, mert máskülönben a stressz, illetve az egészség mánia elviszi a dolgot az eredeti útra.

 

A Bak diétájában, természetesen az egészségre nagy hangsúlyt fektetve, szerepet kapnak a zöldségek és a gyümölcsök, melyek mellé lehet húst vagy halat fogyasztani. Fontos a szétválasztás, mert a szénhidrát a fehérjével együtt fogyasztva nehezen hasznosul és megterheli Bakunk testét. A finomított fehér lisztes dolgok és a cukor kerülése mellett lehet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérféleségeket csipegetni. Természetesen nem hatalmas mennyiségben, és inkább a nap elejére szorítva a dolgot. Fontos itt megemlítenünk, hogy ugyan nem egy ínyenc típus, tehát mindegy neki, hogy egy kicsit kevésbé édes az adott élelmiszer, de minden alkalommal, amikor megveszünk valamit a rejtett cukrokra oda kell figyelni. A nem ehetsz cukrot nem azt jelenti, hogy nem ehetsz kristálycukrot, hanem a gyümölcslevekből is a cukor menteset kell választani stb.

 A sportok terén az ízületeket kímélő sportokat javasoljuk, és olyanokat, melyek kihívást adnak. Nem célravezető a barátnőkkel a helyi tornászdában még tízszer megemelni a lábad a szép popsiért…. Inkább menjetek túrázni a hegyekbe, és a szép kilátásért talán még egy hegycsúcsot is megmásztok, miközben cukor mentes teát, és puffasztott rizs készítményeket fogyasztotok.