Elakadtam a fogyókúrámban, mert nem bírom ki nasi nélkül.

Akkor valami hiányzik!

Általában az édességet valami pótlására, lelki egyensúlyunk helyreállítására használjuk, és miután elfogyasztottuk, iszonyat bűntudat fog el, hogy már megint ennyi kalóriát feleslegesen megettünk.

Amikor vágysz egy kis csokira, vagy sütire mindig gondold át, hogy mi a cél, miért fogyózol. Ez megerősíti lelkedet a folytatásban, majd gondold át vajon miért esett le a vércukor szinted. Régen ettél? Olyat ettél, ami hamar megemésztődött, vagy olyat ami fehérje szénhidráttal párosult és ezért a gyors vércukor szint emelkedés gyors esés követi?

Próbáld meg vércukor szintedet nem sütivel felemelni, hanem másmilyen szénhidráttal, például egy barna kenyér szelettel, vagy egy gyümölccsel. Egyél valami rendeset, husit, halat zöldséggel, és ha még étkezés után egy fél órával is vágyod a csoki szeletet, akkor ám legyen vehetsz egy fruktózzal ízesítettet. Vigyázz megengedett édesítő szer  csak természetes alapanyagú lehet, az aspartam kizárva!

Amikor lelki okai vannak a csoki iránti vágyadnak, próbáld meg figyelmedet elterelni, például egy jó filmmel, vagy hívd fel valamelyik barátnődet egy csevejre. Beszélgess, foglalkozz olyan témával, amit szeretsz, és már el is múlt a lelki válság.

Ismerd meg tested, játszd ki a saját játszmáidat, és meg lesz a kívánt testsúly!