Fel a narancsbőr ellen!

Előző cikkemben a fogyás testalkatra szabott módszereivel foglalkoztam most a bőrproblémákra, a narancsbőr és a stria gondjára keresem a megoldást.  Úgy gondolom, hogy a dolgok megoldását mindig a probléma kialakulásának vizsgálatával kell kezdeni.

Mitől lesz a narancsbőr?

A narancsbőr egy kötőszöveti lerakódás, mely jellemzően a nők problémája, mert a nők kötőszövete sokkal lágyabb, mint a férfiaké, és párhuzamos rostokból áll. A könnyű, laza kötőszövet kiváló méreganyag raktár, ezért az elfogyasztott ízfokozók, állományjavítók, és természetesen a felesleges kalóriák előszeretettel raktározódnak le a nők csípőjén és felső combján. Ugyan ezen az úton lehet lefejteni a narancsbőrt, ne egyél olyanokat, melyek a kialakulást segítik. Továbbá ha már vannak hullámok a testeden, akkor arra kell figyelni, hogy tested, akarja azt lebontani. Javítani kell a helyek (comb, csípő) vérellátását, és segíteni kell sok folyadék és antioxidáns fogyasztásával a torna miatt már feloldódott méreganyagok elszállítódását. Ha adsz eszközt (víz…) és okot (kötőszövet torna pl. Hypoxival…) testednek, akkor nem gond a narancsbőrtől megszabadulni.

Mitől alakul ki stria?

A stria a kötőszövet hibája, a bőrnek túl gyorsan kellett volna nyúlnia, vagy hízás, vagy növés miatt, de nem tudott, ezért elszakadt. A szakadásokat a test a legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló anyaggal (felesleges méreganyag,…) pótolja, és tapasztja be a bőr repedéseit. A striákat nagyon nehéz eltávolítani, hiszen arra kellene rávenni a testet, hogy bontsa le a lerakódást, és pótolja bőr szövettel. Ez jellemzően nem nagyon lehetséges. Egyetlen dolgot lehet várni a kötőszövet tornától (pl. Hypoxi kezelés, infraszauna…), hogy a stria kivilágosodik, megszűnik vörösnek lenni, és egy szintbe kerül a környező bőrrel. Mindig látni lehet majd a stria szélét, csak jobban beleolvad majd a bőrbe.

 

A striákat egy dologgal lehet igazán jól leplezni! Egy magabiztos mosollyal!