Fogyás személyre szabott böjttel

A böjtöt nem feltétlenül a teljes lemondásnak kell felfognunk, böjt az is, amikor csak egy túrórudit eszem kettő helyett. Na jó, most egy páran abbahagyták az olvasást, akik igazi böjt pártiak. Kedvelem Őket, és magam is szoktam keményen megvonni dolgokat, de itt most egy bevezető, lágy diétáról  lesz szó, amit azoknak javaslok, akik még kezdők az egészség és fogyás utcájában.

„A böjtölés – egészség lemondással”  Ruediger Dahlke

A fogyókúra bevezetéseként vegyük sorra napi étkezési szokásainkat, és húzzuk ki belőle azokat az étkezéseket és nassolásokat, melyeket csak az élvezet kedvéért csinálunk. Figyeljük meg, hogy hány felesleges kalóriát viszünk be testünkbe azért, mert az élelmiszer ipar szépre és gusztusosra, kellően finomra készítette el az egészségünkre és szépségünkre leginkább káros termékeit. Sajnos itt tudomásul kell vennünk, hogy ami finom, ami lágy, sokáig eláll stb. az általában sok ízfokozót, állomány javítót és tartósítót tartalmaz, melyek a testünkben is ugyanazokat a hatásokat érik el. Ezeknek az ipari anyagoknak nincs helye testünkben, többnyire nem is tudja szervezetünk, hogy mit kezdjen vele, és ezért raktárra teszi, és köré zsír réteget von. Ezek a zsír depók lesznek azok, melyek hasunk körméretét növelik.

Tehát, személyre szabott diétánk keretében, kihúztuk a felesleges étkezéseket, és nasikat. Most pedig elindítjuk személyes böjtünket, és három hétig nem esszük azt az ételt, melyet leginkább sokszor látunk megjelenni mindennapjainkban. (pl.: tészta, hús, tejtermék) Innentől böjtölünk, legyünk büszkék, és gondoljunk mindig karcsú és szép önmagunkra, ahogyan végig megyünk az utcán, vagy a strandon és az irígy női szemek végigmérik testünket, vagy a férfiak elégedett bólintására, ez nő a javából.

Tegyük magunkévá a gondolatot, hogy mindig megnézzük mi kerül a tányérra, mert az igazán jó diéta, nem egy kúra, hanem egy életforma. Aki mindig szép és csinos szeretne lenni, nem teheti meg, hogy három hetes életszakaszokra bontja az évet. Most fogyókúrázik, majd három hét múlva, mikor már elérte a kívánt testalkatot, akkor abbahagyja és napi vendéggé válik a sütis pultnál.

A fogyókúra egy kúra, a karcsúság életforma, és hidd el meg van a visszajelzés.