A fogyókúra lelki útjai

tipp mára: „Találd meg saját ritmusod!” Ruediger Dahlke

A harmónia kibillenését kell mindig megakadályozni, olyan ez, mint egy kötélen sétálni egész életen át. Ez a kötél az út a boldogsághoz. Van aki csak kibillen, van aki végleg leesik, és kezdhet kemény munkával visszamászni. Legyünk azok, akik maximum inognak, de mindig visszatérnek a lelki egyensúlyhoz.

Fogyás és karcsúság szempontjából, mindig felül kell bírálnunk öröm hózó evéseinket. Sokan vannak úgy, hogy egy jó nap, vagy inkább egy rossz nap után önsajnálatra, vagy ön jutalmazásra szánják magukat, és késő este egy kiadós vacsora és ital mellett pihenik ki az eseményeket. Fontosnak tartom ilyenkor, hogy átgondoljuk, hogy megéri-e? Amennyiben igen a válasz, ám jöhet a buli, de ha elbizonytalanodunk, inkább a jó alvásunkra hivatkozva érjük be egy zóna adaggal.

Az elhízásnak nagyon sokszor a sikertelenség áll a hátterében, vagy inkább sikertelennek érezzük magunkat. A javaslatom, az, hogy mikor nagyon készülünk magunkba esni, nézzünk körül, hány olyan ember él a földön, aki örömest cserélne velünk!

Az élet maga ritmus, nem szabad, hogy egy-egy jó pillanatot, örömteli eseményt tovább akar húzni, mint az magától tartana, csak unalmat és csömört kap helyette, mert az élet a ritmusnak engedelmeskedni akar, és el szeretné felejteni az eseményt.  Egyetlen életszakasz sem tart örökké!

A felemelkedést mindig zuhanás követi, ezt el kell fogadni, éppen ezért nem szabad túlzottan eufórikussá vagy lehangolttá válni egy-egy életesemény kapcsán. Aki rábízza magát élete ritmusára és finoman kordában tartva egyensúlyozik az élet szörfjén, annak sokkal kibírhatóbbak lesznek a nagyobb lökések is. Nem mondom, hogy csak várjuk hová sodor, mert ha nem nézünk fel ellep az ár, de ha írányítjuk a deszkát, és számítunk a hullámra, hiszen felnéztünk, akkor sokkal könnyebb.

„mosolyogjunk olyan gyakran, amilyen gyakran csak lehet. Aki derűs szívvel él, annak nemcsak hosszabb, de egészségesebb is lesz az élete.” Dahlke