Győzd le a narancsbőrt – avagy milyen technikát válassz, néhány tipp a döntéshez!

Amikor egy nő  nem nézi, hogy mit eszik, nincs ideje mozogni, de rendszeresen ül, esetleg lassú emésztéssel van megáldva, óhatatlanul kialakul a narancsbőr a testén. Tehát mi is a narancsbőr? Nos nem egy ősellenség, csak egy jel, hogy valamit igen elhibáztunk testünk táplálása és tisztítása közben, hiszen voltak olyan anyagok, melyeket raktárra kellett tennie, mert nem tudta mivel semlegesíteni őket. Amikor megfelelően kevés felesleges, használhatatlan anyagot viszel be, és megfelelően sok tisztító szert (salaktalanító tea, vértisztító tea, tiszta víz stb.) adsz testednek, akkor szép sima lesz a bőröd, és nem lesz cellulit rajta.

Tipikus női testtájak, ahol narancsbőrrel találkozhatsz: comb, fenék, felkar hátulsó felszíne (tricepsz)

A narancsbőr problémája sokkal összetettebb annál, mint hogy egy termékkel, vagy módszerrel túl legyünk  rajta, és utána mehet minden a régi kerékvágásban. Bizony az a rossz hírem, hogy a szép test, és makulátlan bőr mindennapi odafigyelést és gondoskodást igényel. Minden alkalommal, amikor élelmiszert vásárolsz, gondolnod kell a testedre, annak körméretére és a narancsbőrödre is.

Mivel a probléma alapvetően három ok miatt alakul ki, így célszerű a megoldást is három oldalról elkezdeni:

  1. túl sok zsír halmozódikfel a szervezetben (elhízás oka)
  2. salakanyagok szaporodnak fel, melyek egy része szintén a zsírszövetek között raktározódik
  3. a szövetek vérellátása, anyagcseréje nem kielégítő

 

  1. Mozgás a zsír ellen

Éppen ezért a zsírszövetek lebontásáért hasznos a megfelelő testtájak célzott mozgatása, és az egész test általános áttornáztatása. Az aerob, tehát megfelelő oxigén ellátottság mellett végzett, edzések lúgosítanak, segítenek a testnek, az általános izzadással, a méreganyagok kivezetésében. Igyekezzünk hetente legalább 3-szor, 4-szer intenzív testmozgást végezni, mely közben nem fulladunk ki, végig tudnánk beszélni.

2. Táplálkozzás a narancsbőrt okozó méreganyagok ellen
A rost dús  táplálkozás támogatja a zsír eltűnését  és  a narancsbőr kisimulását, és ha körültekintően járunk el az ételeink kiválasztásakor, akkor a felesleges mesterséges anyagok (E számok, tartósítószerek, színezékeke, állomány javítók stb.) bevitelétől is megkímélhetjük a szervezetünket.

3. Vérellátás fokozás a kritikus testtájakon a narancsbőr legnagyobb ellensége

Annak érdekében, hogy a kötőszövetek anyagcseréjét gyorsítsd, és a már kialakult narancsbőrt eltávolítsd, ajánlottak a különböző testkezelések, masszázsok (gépi vagy kézi). Fontos tudnod azt, hogy a zsírégetés egy belső kémiai folyamat, a külső ráhatás csak abban segít, hogy a megfelelő helyre összpontosuljon a vér. Nem attól fog eltűnni a narancsbőröd, hogy bekented magad valamilyen vérbőséget okozó krémmel, vagy, hogy nyirokmasszázson voltál, hanem attól, hogy az technikától oda tolult vér elszállítja a szervezetednek szükségtelen anyagokat. Tehát mozgás ötvözve a megfelelő helyen vérbőséget okozó technikával a legjobb megoldás!