Hogyan fogytam le? - Vendégeink írták rovatból

A magam részéről ezt nem tartom egy könnyen kivitelezhető esetnek. Meghízni sokkal könnyebb, mint lefogyni, hiszen a finomságok mindig ott mosolyognak a boltok polcain. Kétnaponta járok vásárolni a családnak, ilyenkor mindig megérdemlek egy túrórudit, vagy egy fagyit, hiszen itt gürizem míg ezek otthon nézik a tévét. Ilyenkor persze veszek valamit másnap reggelre is, hiszen nehezen indul a nap nasi nélkül. Szóval meghíztam….

Ráültem tehát az internetre, mint egy modern háziasszony, ha valamire megoldást keres, és beírtam egy-két keresőszót. Dőltek az információt, ilyen fogyókúra, olyan kezelés, mindegyik biztos hatást ígér, mindegyiknek meggyőző a leírása. Most mi lesz?

Megkérdeztem a csajokat a munkában, hátha tudnak valamit, mert nem mindenki nádszál nálunk. Persze semmi használható, csak az ebédszünetem ment el  a sztorizásokkal, de nem tudtam meg semmit. No akkor fogjuk fel kezdő lépésnek, ma kihagytam az ebédet. Hamar kiszámoltam, hogy mennyi kalóriától váltam most meg (nem vittem be), és nagyon fellelkesültem, nem is olyan nehéz.

Ja, egészen 15 óráig, amikor már bármit megettem volna. Egyik szünetben le is lógtam a büfébe, és vettem egy csokit, rövid az idő és éhes vagyok elv alapján.

„Ez a szokás vezet a nagy valaghoz!”- dörgött écsanyám a telefonban este, majd én megmondom, hogy mit kell tenni! Kalóriát kell számolni, és mozogni!

Hurrá, most aztán már tudom…

Aztán ráakadtam a szétválasztó diétára. Nem is olyan nehéz, reggel szénhidrátot eszem, mondjuk müzlit rizstejjel, délben zöldséget hallal vagy hússal, (ez könnyen megtalálható a menzán. ) Néha mikor nincs párolt zöldség megengedek magamnak szénhidrátot, mondjuk egy kis tésztát a pörkölt zaftjával.  Nagyon szeretem pedig a tanácsadóm nem örül neki…. (valami nekem is kell, ha már a nasi minden étkezés után elmarad)

Szóval estére pedig befigyel a fehérje, mondjuk egy natúr joghurt, vagy egy kis saláta sajttal. Tanácsadóm nagyon segítőkész volt, és ezért is írtam ennek a szalonnak ezt a levelet. Nagyon hálás vagyok, hogy kisegítettek teljesen ésszerűnek tűnő iránymutatással ebből a csapdából.

Nos azt azért minden sorstársamnak tudni érdemes, hogy az hogy odafigyel az ember az étkezésre, nem jelenti azt, hogy a már meglévő súlyfelesleg is távozik. Az odafigyelés csupán a további lerakódásoktól ment meg, a régieket a mozgás viszi le.

Nos itt jön szóba a Hypoxi. Nagyon megkedveltem ezt a mozgásformát, hiszen egyrészt a munkaidőmön túl is eljárhatok rá, mert hosszú a szalon nyitva tartása, másrészt nem megerőltető, harmad részt pedig igazán lefogytam a fenekembőlJ)))

Szóval, ha közzé teszitek ezt az írásom, akkor itt a végén kívánok mindenkinek kitartást és erőt, mert minden munka meghozza a gyümölcsét!