Lapos Has diéta

Hasadon többnyire nem csak a zsírpárnák okozhatnak többletcentiket, ugyanis a bélrendszerben felgyülemlett salakanyagok miatt gyakori a puffadás, és a felkeményedett has, melyet gyakran tévesztünk össze a hízással. A hízás kötőszöveti és könnyedén megfogható, a bélrendszeri lerakódás kemény, püffedt hasat ad, és napszaktól és széklet mennyiségtől változik. Elég egy kis odafigyelés az étrendet illetően, és megfelelő béltisztítók alkalmazása ahhoz, hogy már pár nap alatt túl legyél ezeken a kellemetlen centiken.

A bélrendszer megterhelése komoly problémákat okozhat. Legfőbb oka, hogy számtalan Táplálék (pl.: a fehér kenyér) túlságosan lassan emésztődik meg, így ahelyett, hogy tökéletesen felszívódna, káros anyagcsere-termékeket hagy maga után. Ezek tovább erjednek a belekben, egyre vastagabb réteggel bevonva a bélfalat. Az eredmény több téren is ártalmas: a méreganyagok gátolják szervezeted egészséges működését, folyamatosan méreganyagokat bocsátanak ki erjedésük során, valamint a lerakódások megakadályozzák a hasznos tápanyagok beépülését, vitamin- és ásványianyag-hiányt okozhatnak. Ráadásul egyre elégedetlenebb leszel növekvő haskörfogatoddal.

Véget vethetsz azonban a folyamatnak, ha felhagysz a nehezen emészthető élelmiszerek fogyasztásával, mint amilyenek a húsok, a finomliszt, a cukor, az állati zsiradékok és a túlságosan feldolgozott, adalékanyagoktól zsúfolt táplálékok. A folyamat leállítása még nem elég ahhoz, hogy a már meglévő lerakódások eltűnjenek, fontos a belek kitisztítása is a diéta lekezdése előtt és alatt. Első lépésben meg kell bontanod a makacsul lerakódott salakanyagok halmazát. Ehhez a feladathoz a nyers rostokban lelsz hatékony segítőtársakra.

Lédús zöldségek és gyümölcsök nagymennyiségű fogyasztását javaslom, akár egész nap ehetsz gyümölcsöt és zöldséget minden mást mellőzve. Nagyon fontos, hogy bőséges folyadékbevitel (napi 3 liter víz) mellett fogyaszd őket, különben további dugulást eredményeznek. Folyadék hatására azonban megduzzadnak, kitöltik a bélrendszert, és kis súrolókeféhez hasonlóan tisztítják meg a bélfalat. Megkönnyítheted ezen folyamatot bélhajtással is. (kérd ki orvosod, vagy természetgyógyászod tanácsát) A megterhelt bélrendszer könnyen elveszíti egészséges funkcióit. Csökkenhet a jótékony baktériumok száma, melyek óvnának a fertőzésektől, és biztosítanák a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, ezért a béltisztítás akkor igazán hatékony, ha gondoskodsz bélflórád megújításáról is. A savanyított élelmiszerektől remélheted a leggyorsabb megoldást ill. az erre a célra kifejlesztett étrendkiegészítőktől. (kérj tanácsot, hogy a számodra megfelelőt találd) Az ezekben kiegészítőkben található probiotikumok ideális körülményeket teremtenek az emésztéshez, az értékes tápanyagok hasznosulásához. Ha hosszútávon is szeretnéd megőrizni a tiszta, egészséges bélrendszert, évente szedj be egy dobozzal ezekből. Zsírszegény joghurt, író vagy savanyú káposzta naponta kapjon helyet étrendedben, így elejét veheted, hogy a kúra után ismét megrekedjenek a salakanyagok. A diétát várandós és szoptatós kismamák, tinédzserek, valamint daganatos és emésztőszervi megbetegedésben szenvedők nem alkalmazhatják.

Mielőtt elkezdenéd a diétát, kérd ki háziorvosod vagy természetgyógyászod véleményét! Kérj tanácsot természetgyógyász szakértőnktől info@alakjavitas.hu