A levegőjegyűek fogyókúrája-folytatás

A keleti gyógyászat testünket születési dátumunkkor uralkodó időjárási viszonyok szerint is kategorizálja. A horoszkópból nagyjából lehet következtetni az akkoriban uralkodó természeti elemre és ezáltal meg lehet tippelni egy ember testének igényeit. Természetesen pontos válaszokat, egyénre szabott diétát csak egy teszt kitöltése után lehet adni. Most egy horoszkóp szerinti általános megfigyeléseken alapuló javaslatot fogunk bemutatni.

 Az alkatnak megfelelő étrend kiválasztása során számításba kell venni az illető étel ízét, azt, hogy az étel nehéz-e vagy könnyű, meleg vagy hidegkeltő, olajos vagy száraz, folyékony vagy szilárd. Az éppen aktuális évszak is befolyásolja az étel kiválasztását, mert akiben dominál valamely elem, és éppen annak az idejét éljük, akkor különösen fontos azon elem ellen tenni. Nyáron nem jó erős, fűszeres ételeket enni, ősszel pedig kerülni kell a szárított gyümölcsöt és a magas fehérjetartalmú ételeket. Télen tartózkodni kell a hideg italoktól, fagylalttól, sajttól és joghurttól.

Mitől jó egy fogyókúra a Mérlegnek?

A Mérleg sem szereti a fogyókúrát, persze ki szereti…. Nektek az a legnagyobb problémátok, hogy nagyon nehezen veszitek rá magatokat a diétára, sokat gondolkodtok, hogy mi lenne a legjobb és mérlegeléssel telik az idő.

A Mérleg akár csak a Vízöntő, ínyenc, csak minőségi és valóban finom ételeket fogyaszt, és persze a tálalás is első osztályú. Számára egy bonyolult dolog a fogyókúra, mert nagyon válogatós, nem él el kenyéren és vizen. Számára az egyetlen esély a könnyű, és jóízű fogyókúrás menü.

A Mérlegek ideális diétája csupa különleges ételt tartalmaz! Főzz magadnak otthon! Méghozzá csupa olyan alacsony szénhidráttartalmú ínyencséget, amit máskor nem próbálnál ki. Vegyél egy ázsiai, egy olasz és egy mexikói szakácskönyvet, és ne a tésztákat válaszd ezekből, mivel a magas szénhidráttartalmú ételek közül a rizs és a burgonya engedélyezett neked a diéta ideje alatt. A fehér lisztről és a cukorról le kell mondanod.

A bőséges és finom szénhidrát tartalmú reggeli után jöhet egy könnyű főzelékes finomság, egy kis hússal, délután gyümölcs, majd este a jól bevált fehérje. Mindent meg lehet bolondítani egy kis fűszerrel, fontos itt a csípős mert az energia dússá tesz.

A gyümölcs mindig legyen nyers, az aszalt módjával a kandírozott egyáltalán nem fér bele.

Nőies sportok

Mérleg lányoknak nőies sportokat és mozgásformákat ajánlunk: a hastáncot, a salsát és mindenféle táncot, sőt a zumbát is nektek találták ki. A mozgás csak akkor tud lekötni benneteket, ha közben szépnek és szexisnek érzitek magatokat.
 

A Mérlegek szeretnek csinosan öltözni, ezért a legjobb motivációs eszköz, ha vesztek egy nadrágot vagy szűk szoknyát, amely egy számmal kisebb a méreteteknél. Ezt heti egyszer vegyétek elő, és a tükör előtt tartsátok magatok elé, később próbáljátok fel. Képzeljétek el, hogy boldogan és karcsún fel tudjátok venni! Vigyázat, ha belefogytatok, újabb motivációs darabra lesz szükségetek!

Milyen egy jó fogyókúra az Iker jegyűeknek?

Iker jegyű olvasóink rajonganak az újdonságokért, ezért ők talán azok, akik a leginkább érdeklődnek a diéták ezen megbontása iránt. Számukra minden új vonzó, viszont nem igazán kitartóak semmiben, ezen kellene változtatni, és végig csinálni egy kúrát, hidd el igazán csak akkor éri meg valami a kezdeti nehézségek átlépését, ha a végén kivárjuk a gyümölcs beérését.

Az Ikrek kettős jegy, hamar elhisz és elkezd valamit és hamar elhisz és elkezd valami egészen mást.  Tipikus alapállása, hogy mindenhez legalább kétféleképpen tud viszonyulni. Például az étkezésben ez úgy nyilvánul meg, hogy vagy habzsol, vagy hetekig csak csipeget. Számára a legnagyobb kihívás, hogy valami mellett hosszú távon kitartson. (jó tudni az ember hibáit, ebből lehet igazán tanulniJ)

Arra kérlek soha ne határozd el, hogy valamit innentől örökre így, vagy úgy eszel, csak nyerset, csak főttet, csak, csak….

Mindig határozz meg egy belátható hosszt, két hétig heti két alkalommal, vagy egy hónapig heti egyszer stb, a maximum idő amit a változásra, illetve a változás kipróbálására szánsz 1 hónap legyen, ne több. Majd ha jól megy tovább csinálod, de mindig egy hónap  elteltével tedd a felülbírálás idejét.

Fontos, hogy ha fehérjét eszel nem ehetsz szénhidrátot, és este sem ehetsz szénhidrátot, sem gyümölcsöt. Maximum, ha nem bírod ki egy típusú gyümölcsöt ehetsz, de gyömösali kizárva!

Emelet fehér kenyér, fehér pékáru, stb kizárva.

Sport az Ikrek fogyásáért

Ikrek ne und magad! Mindeképpen olyan mozgásformát kellene választanod, mely nem untat, változatos és testednek lelkednek jót tesz. Kedvelni fogod a jógát, a táncokat, és a csapat sportokat is, csak az a lényeg, hogy ne legyen verseny, mert az stressz okoz.

Az Ikrek imád két dologgal foglalkozni egyszerre, erről mondj le, és mostantól, ha eszel, ne foglalkozz mással! Koncentrálj az ételre, így kevesebb is elég lesz, mert hamarabb megérzed a jóllakottságot.