Mitől leszek narancsbőrös? (ezt nekem még soha nem mondták…)

A narancsbőr egy kötőszöveti probléma, a kötőszövetben méreganyagok és felesleges zsírok raktározódnak el, és a bőr megereszkedik a reá nehezedő súly alatt. A női kötőszövet párhuzamos rostokból épül fel, ezért könnyedén tud nyúlni, ennek genetikai okai vannak, hiszen erre a nyúlásra nagymértékben szüksége van a testnek a terhesség ideje alatt.

Sajnos akkor is megnyúlik a kötőszövet, ha nem terhes a nő, és ez a nyúlás nem kíméli sem a karcsú alkatúakat sem a moletteket. Mindenki lehet narancsbőrös súlytól és kortól függetlenül. Testünk oda teszi ki a felesleges zsírokat és méreganyagokat ahol rossz a kötőszövet vérellátása, ezért megfelel raktárnak. A rossz vérellátású területek általában hidegek is, testünk hője itt nagy mennyiségben távozik a körnnyezetbe. Szervezetünk ezért ezekre a hideg, narancsbőrös területekre teszi ki a szigetelő zsírréteget. A zsír és méreganyag raktárat pedig kötőszövetünk egy idő után nem bírja el, megereszkedik és kialakul a narancsbőr.

Nagyon sok nő, mikor felfedezi a cellulitot testén, elkezd tornázni, és narancsbőr elleni krémeket használni. Ezek az eljárások hatékonyak a cellulit első stádiumában, mikor még csak felületes a narancsbőr, kb. 1 cm mélyen van lerakódás, és a cellulit csak akkor látszik, ha a bőrt összenyomjuk. Azoknál a hölgyeknél, akiknél már ennél mélyebben fekszenek a lerakódások, és a combon már megfogható a zsírréteg, sajnos ennél sokkal többet kell foglalkozniuk kötőszövetükkel. Már nem szokott elég lenni egy krém, vagy egy kis torna, hanem már professzionális eljárások után érdemes nézniük.

A lényeg az eljárás kiválasztásában, hogy hatékonyan javítsa a nyirok és vérkeringést a kötőszövet megfelelő részein, a kívánt mélységig. A teljes kötőszövetet csak a vákuumos, ultrahangos eljárások és a mély masszázsok (általában csak a gépi elég mély) képesek hatékonyan átdolgozni. Minden olyan technika, mely melegít, izzaszt, esetleg krém alapú nem elég mélyen jut a bőrbe, ezért ugyan bársonyos tapintásúvá teszik a bőrt a narancsbőr mély rétegeit meghagyják.

A vákuumos, ultrahangos és mélymasszázs anticellulit technikák közül is lényeges, hogy olyat válasszunk mely testünket a kívánt helyen dolgozza át, ne a mell közőszövetét csökkentsék stb. Fontos még az is, hogy kívánt testfelületünket teljesen egyenletesen érjék, ne alakuljanak ki törések a kötőszövet felületén a rosszul elvégzett kezelések hatására. A magam részéről előnyben részesítem a gépi eljárásokat, melyekben az emberi tényező kimerül a gép beállításainka testreszabásában.

A jó anticellulit eljárás tehát javítja a keringést a fogyasztani (cellulitmentesíteni) kívánt területen ahol jó a keringés, ott a „hőhíd” jelenség megszűnik, a bőr felülete tapinthatóan meleg, így nem érzi testünk szükségét a lerakódások képzésének, illetve engedi, hogy a már meglévő raktárakat felszámoljuk.

Válasszon tehát mindig a cellulit fázisának megfelelően mély és hatékony, de legfőképpen egyenletes megoldást!