Mitől leszek narancsbőrös? (ezt nekem még soha nem mondták…)

A narancsbőr egy kötőszöveti probléma, a kötőszövetben méreganyagok és felesleges zsírok raktározódnak el, és a bőr megereszkedik a reá nehezedő súly alatt.

A női kötőszövet párhuzamos rostokból épül fel, ezért könnyedén tud nyúlni, ennek genetikai és biológiai okai vannak, hiszen erre a nyúlásra nagymértékben szüksége van a testnek a terhesség ideje alatt. Sajnos akkor is megnyúlik a kötőszövet, ha nem terhes a nő, hiszen kiváló méreganyag raktárak a könnyen növő bőrsejtek. Mindenki lehet narancsbőrös súlytól és kortól függetlenül.

Testünk oda teszi ki a méreganyagait, ahol „hőhidat” érez, tehát egy olyan helyet a testen, ahol távozik a testmeleg. Ezeket a részeket szigetelő zsír felhalmozásával tartja melegen testünk. Tipikus eset azoknál a lányoknál, akik a ’ mindig ki van a derekam’ divathullámot követve, hideg időben sem melegítették kellően a derekukat. Nálunk nagyon makacs úszógumi szerű lerakódások keletkezhetnek.

Nagyon sok nő, mikor felfedezi a cellulitot testén, elkezd tornázni, és narancsbőr elleni  krémeket használni. Ezek az eljárások nagyon hatékonyak a cellulit első stádiumában, mikor még csak felület, mondjuk kb. 1 cm mélyen van lerakódás, és a cellulit csak akkor látszik, ha a bőrt összenyomjuk.

Azoknál a hölgyeknél, akiknél már ennél mélyebben fekszenek a lerakódások, és a combon már megfogható a zsírréteg, sajnos sokkal többet kell foglalkozniuk kötőszövetükkel, holmi kis kenegetésnél.

Nagyon fontos, tudni, hogy minden normál nyomáson végzett edzés, melyben izomlázunk lesz, vagy lehet, sajnos rontja a kötőszövet vérellátását, és tovább hűti a bőrt. Ahol hűvös van a testen, oda további lerakódások kerülnek fel, tehát azt érjük el, hogy lesz egy nagyon szép combunk , csak sajnos nem fog látszani a narancsbőrtől és a lerakódásoktól. Minden olyan eljárás viszont, amely melegíti a kötőszövetet javítja a bőr állagát, feszesíti a kötőszövetet, és csökkenti a körméretet.

Keressen olyan eljárást, mely javítja a nyirokkeringést és a vérellátást a kíván testrész kötőszövetében, ezáltal felmelegíti a bőrt az adott területen. Nem feltétlenül szükséges, hogy a bőr bepirosodjon, mert ha a mélyebb rétegeket szeretnénk átdolgozni, akkor nem mindig tudunk törődni a legfelső réteggel.  A bőrpír a felső réteg jó vérellátásának a jele, az alsóbb rétegek bizsergéssel jelzik, hogy megmozdultak. Tűntessük el először a narancsbőr mélyebb rétegeit kötőszövet tornával, például vákuummasszázzsal,  és később foglalkozzunk a bőr felszínével.

A hypoxi trénerek egy intenzív vákuummasszázzst adnak, miközben mi választjuk meg, hogy a mélyebb rétegek körmérete csökkenjen, vagy a felső réteg feszesedjen és szépüljön!

 

Ingyenesen próbálja ki Hypoxi gépeinket, és lássa a hatást a saját szemével!

0620/9365-395