Narancsbőr kezelések összehasonlítása

HOGYAN KEZELJÜK A NARANCSBŐRT?

1. Méregtelenítsük szervezetünket!

Erre legalkalmasabbak a méregtelenítő és regeneráló léböjtkúrák. A böjtkúra orvosi felügyelet nélkül 2-3 napnál hosszabb semmiképpen se legyen. Ez alatt naponta rengeteg, 3-9 liter folyadékot célszerű fogyasztani: elsősorban gyógyteákat ­ nyírfalevél, gyermekláncfű, csalán, zsurló ­, ásványvizet és sok frissen préselt vagy hígított gyümölcslevet (a gyümölcsök húsa is megengedett, ha beletesszük a lébe). A böjtkúra tartama teljesen egyénre szabott, érdemes mindig az idényhez igazítani, és helyi idény gyümölcsöket és zöldségeket választani, lehetőség szerint bio minőségben.

Egyéb, nem böjt napokon fogyasszon legalább 1-1 kg gyümölcsöt és friss salátákat. Mindennap mozogjon 1 órát, és legalább 3 liternyi folyadékot igyon meg. Minden nap legyen széklete, ha nem megy a dolog magától, használjon aszalt gyümölcsöket, gyógynövény alapanyagú termékeket, igyon Kombucha-gombás italokat, az érzékeny gyomrúak pedig szedjék a belőle készült kapszulát kúraszerűen, és nem felejtse el a bélflóra pótlást, mert a széklet akkor normális, ha van aki megeméssze a bejutott ételt. Amennyiben ez sem segít, takaríttassa ki a bélrendszert magas bélmosás során (kolon-hidroterápiával). Ilyenkor nemcsak a felhalmozott bélsár ürül ki, hanem a hideg és meleg váltott használatával a bél izmai is megerősödnek, a hasi keringés pedig sokat javul.

2. Narancsbőrre aromaterápia

Az illóolajok és a meleg hatására kisimul a bőr. A tekercselést általában masszázs, vagy ledörzsölés előzi meg, amely során a bőrbe hatoló hárs-, fahéj-, babér-, menta- és rozmaring és egyéb illóolaj stimulálja az idegrendszert is. Ettől a hormontermelés és az anyagcsere beindul, és ekkor a mélyebb területekre is eljutnak az olajok. Egy óra leteltével örvendezve szállhatunk le az ágyról, mert combjaink és hasunk bőre látványosan megszépült.

3. Mély masszázzsal a magasabb stádiumú narancsbőr ellen -talán a leghatékonyabb

A köpölyözést már elődeink is ismerték ennek egy modern változata a vákuummasszázs. A gépek sok félék lehetnek, vannak olyanok, melyekben csak egy pohárnyi a vákuumos felület és ezt mozgatja egy kezelő testünk kritikus részein, és van olyan is, ahol az egész búra alatt vákuum van. A zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, mely javítja az anyagcserét, és elszállítja a lerakódásokat. Sok sejt burka szétpattan, a zsír szétfolyik, s a nyirokkeringéssel távozik. A cellulites részeken rosszabb a nyirokkeringés, ennek stimulációja is szükséges. A módszer a cellulit felszámolásában nagyon hatásos.

A sejtek a vákuum hatására oxigénhez jutnak, újabb rostokat képeznek, a bőr megszépül ­ sőt: még a szétpattant erecskék is eltűnnek.

4. Legkönnyebben elérhető a tekercselés

A kezelés előtt a páciens szaunában izzad, majd szorosan betekerik iszapos, vagy gyógyfüves kötéssel. Betekerve tornázik vagy pihen, mialatt a hő és a szoros tekercselés miatt kipréselődik a zsír a sejtekből. A bandázs levétele után hideg zuhany, majd krémes bedörzsölés következik. A módszer otthon is alkalmazható infravörös lámpával. Kiegészítésként ajánlott a gyógytea-, vitaminkúra és mozgásterápia.

5. Ultrahangos zsírbontás

Az új, amerikai módszer ultrahanggal tünteti el a cellulitt. A cellulit túl közel helyezkedik el a bőrfelülethez, ezért zsírleszívással nem lehet segíteni. A leszívástól még inkább hullámossá válna a bőr. Ezért a pácienst elaltatva komputerrel összekötött 2-3 mm-es titánszondákat tolnak a bőr alá. Az ultrahang megrázkódtatja a kötőszövetet, a zsírszövet egyenletesen szétterül, a bőr kisimul. Az ultrahang hatására sok zsírszövetburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. A kezelés alatt az erek és idegek szerencsére nem sérülnek. A kezelés 24 órát vesz igénybe és csak specialisták végezhetik, emellett a folyamatos májfunkció figyelése elengedhetetlen. Az ára rendkívül borsos.

6. Igen jó az elektroterápia

Az elektromosságot a kozmetikusok főleg iontoforézisre és termoforézisre használják. Hatására a bőr megnyílik és a krémek jobban felszívódnak. Az izmok megmozgatására a váltakozóáram a legtökéletesebb. A cellulites helyeken elektródákat helyeznek a bőrre. Az áram erősségét a páciens szabályozza. A lüktető áram hol elernyeszti, hol öszszehúzza az izmokat. Javul az anyagcsere és a vérellátás, erősödnek az izmok. A megerősödött izomrostok átveszik a zsírszövet helyét. Aki spirált használ vagy terhes, nem használhatja a gépet. A gép gyakorlatilag áttornásztatja izmainkat míg mi fekszünk, kissé csipkedő érzést nyújt, de nem elviselhetetlen.

7. Alakformáló krémet és olajok otthonra

A kozmetikai ipar évről évre számos újfajta krémet hoz forgalomba a narancsbőr kezelésére. Az alakformázás rendkívül hatékony, mikrokapszulás szépségápoló szere a "Narancsbőr" ­ cellulit elleni alakformáló krém. Segít csökkenteni a nem kívánt zsírlerakódásokat, kisimítja az egyenetlenségeket a test különböző területein. A különleges formula összetevői gyógynövények kivonatából, AHA gyümölcssavból, kollagénből, koffeinből, A-, E- vitaminokból állnak, és a bőrnek fiatalos kinézetet, bársonyos tapintást biztosítanak. Egyetlen problémája van, hogy minden nap kell a kezelést otthon végezni, és jó alaposan be kell masszírozni a krémet, hogy a kívánt mélységbe eljusson. Akinek nagyon régen fennálló narancsbőr problémája van szánjon rá időt, hogy a változást tapasztalhassa.

A fentebb említett eljárások kipróbáltak, és hatásosak is, melyik kicsit gyorsabb, melyik kicsit lassabb eredményt hoz. Mindenki bátran válogasson a piacon a lehetséges kezelések között, attól függően, hogy mennyit szán erre a dologra, illetve, hogy szeretne-e mozogni is egybekötve a cellulit kezeléssel, vagy inkább passzívan szeretne megszépülni.
Jó böngészést, és szép bőrt kívánok!
A