Tornázom és mégsem fogyok. Miért?

A fogyás mindig onnan következik be, ahol jó a vérellátás, hiszen egyedül a vér képes a lerakódásokat megbontani és elvinni a nyirokrendszerbe. A kötőszöveti fogyás kulcsa mindig a kötőszöveti vérellátás fokozása. Minden olyan edzés, mely az izmokat tornáztatja és izom fáradságot, esetleg izomlázat okoz, rontja a kötőszövet vérellátását. Az egyszerű tornával alakíthatjuk testünk izmainak formáját, ezáltal javíthatjuk testünk alakját, de a kötőszöveti lerakódásokat nem tudjuk eltüntetni csak nagyon lassan. Sokan használnak a tornázás kiegészítéséhez neoprén anyagból készült övet, esetleg nadrágot, mely hatékonyan izzasztja a kívánt felületet. Az izzadással azonban sajnos csak a bőr legkülső felülete melegszik át és nem tud a melegség a legmélyebb rétegekig bejutni. Emiatt ugyanazt a hatást érjük el, mint egy anticellulit krémmel, a bőr felszíne puha tapintású lesz, míg a mélyebben fekvő narancsbőr megmarad.

Minden olyan eljárás viszont, mely javítja a bőr és nyirokkeringést, melegíti a kötőszövetet és így javítja a bőr állagát, megszünteti a naracsbőrt. Ilyenek például a vákuummal dolgozó gépek (pl. Hypoxi) A Hypoxi gépek azért egyedülállóak a narancsbőr kezelés és az alakformálás témakörében, mert egyszerre dolgoztatják az izmokat a biciklizés miatt, így javítja a test és az izmok alakját, mindeközben fokozza a kötőszöveti vérellátást, hiszen az egész alsó testfelet érő egyenletes vákuummal dolgozik, így tünteti el hatékonyan a lerakódásokat és a narancsbőrt. A Hypoxi egy mély masszázst végez testünkön, és tökéletesen át tudja mozgatni az egész kötőszövetet.

Látható narancsbőr kezeléséhez keressen olyan eljárást, mely javítja a nyirokkeringést és a vérellátást a kívánt testrész kötőszövetében, ezáltal felmelegíti a bőrt az adott területen. Nem feltétlenül szükséges, hogy a bőr bepirosodjon, mert ha a mélyebb rétegeket szeretnénk átdolgozni, akkor nem mindig tudunk törődni a legfelső réteggel. A pirosság mindig csak a legfelső bőrréteg tulajdonsága, a mélyebb rétegekben ha javul a vérellátás, kellemes bizsergő érzést adnak. ’Tűntessük el először a narancsbőr mélyebb rétegeit, és később foglalkozzunk a bőr felszínével’- ez szakértőnk tanácsa. A vérellátás és nyirokellátás intenzitásának növelésére a vákuumos technikák (pl.: Hypoxi) a legalkalmasabbak. A vákuumos technikák remek kiegészítője a vibrációs tréning, melynél a nagy amplitudójú edzésformákat válasszuk, ahol kifejezetten érezhető, hogy lerázza rólunk a zsírt. Az edzésformákat részletesen később tárgyaljuk, látogasson el hozzánk és olvasson róluk! A