A várt cellulit kezelések

Mostanra nagyon sokat kerestek már meg, hogy mikorra készül el a narancsbőr kezeléseket összehasonlító írásom....

A jó hír az, hogy most olvasod!

Mindenek előtt előre szeretném leszögezni, hogy nem fogok sem helyeket, sem márkákat megemlíteni egy-egy kezelés mellett, mert nem célom sem a reklám, sem az antireklám!

Vegyük először azt az eljárást, ami minden nap szemünkbe mosolyog. Mivel minden hölgy szégyellős egy kicsit, amit meg lehet házilag oldani, azt megpróbálja megoldani, ezért magas az eladási hányada a cellulit elleni krémeknek. Ha megnézzük az összetételét ezeknek a cellulit eltávolító kozmetikumoknak, megláthatjuk, hogy mindegyikben vannak vérkeringést fokozó anyagok (általában koffein, vagy valamilyen növényi hatóanyag). A használati utasítás pedig alapos bedörzsölésre ösztönöz bennünket. Valójában márkától és ártól egészen függetlenül találhatunk hatékony és semmire nem való készítményeket is. Azok a jók, melyek után bemelegszik bőrünk, nem fontos bepirosodnia, a hőmérséklet emelkedés sokkal fontosabb!

Ami egyforma mindegyik narancsbőr krémnél, hogy csak bőrünk felső rétegét képesek kezelni, nem tudnak kötőszövetünk mélyebb rétegeibe beszívódni, ezért a másodfokú narancsbőrt sajnos már nem képesek látványosan kezelni.

Mit tehet az, akinek már álló helyzetben is látszanak a gödröcskéi?

A gödröcskék ellen már professzionális kezelés kell, nem elég az otthoni praktika. Nagyon sok lehetőség közül választhatunk, melyeket mondjuk három csoportba lehet besorolni. Az első csoportba tartoznak a kézi eljárások, melyeknél a szakember nem használ gépet a narancsbőrünk kezeléséhez (ilyen pl. a masszázs). Ezeknél az eljárásoknál nagyon nehéz kellően motívált szakembert találni, mert általában az ára nem ér fel a kezelés nehézségével, és ha megfizetjük az illető fáradozásait, akkor már egy gépet is választhatnánk...

A gépek közül kettőt különböztetünk meg, az egyik csoportba tartoznak azok, melyek egy fejjel rendelkeznek, és a narancsbőrös területeken egy kezelő mozgatja a fejet, így érve el a kívánt hatást. Nagyon sokszor találunk hengereket ezekben a fejekben, melyek a cellulit masszázst idézik, csak sokkal erősebbek, mint egy emberi kéz. A gépi masszázst általában valamilyen nyirok áramlás fokozóval is kiegészítik, lehet ez ultrahang, vákuum, esetleg infravörös fény, vagy más ami át tudja teljes egészében járni a kötőszövetet. Ezek az eljárások lehetnek nagyon hatékonyak is és nagyon nem jók is. Nyilván ez nagyban függ az eljárás erősségétől, és a narancsbőrünk makacsságától. Az igényes helyeken minden annyit ér amennyibe kerül, ha régi a narancsbőrünk sajnos a drágább eljárások lesznek a nekünk valók, és inkább spóroljunk a drágábbra, mint elköltsük pénzünket az olcsóra, mely talán nem hozza meg a kívánt eredményt.

A harmadik csoportba a terapeuta mentes gépek tartoznak, ahol a terapeuta csak a programot indítja, vagy az elektródákat helyezik el és a gép végzi a többit. Ezek általában egyenletesebb eredményt szoktak hozni, hiszen nincsen benne elfáradó emberi tényező. A hatékonyság tekintetében általában ugyanolyanok, mint a fejes gépek, hiszen általában ugyanaz az elv: Egy narancsbőrt teljesen átdolgozó masszázs (pl: vákuummasszázs) és egy nyirokkeringést fokozó eljárás (pl.: melegítés, vagy torna a vákuumban).

 

Bármit is választunk egyet mindig tartsunk szem előtt: a cél a kötőszövet lehető legményebben töténő átdolgozása anélkül, hogy közben a kötőszövet szerkezete sérüljön! Ha a végén fáj, vagy bekékül, lehet, hogy nem a legjobb helyen voltunk.

BTA